Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

14 november 2017 13:44

Colombiaanse piloot langer vast voor ontsnappingspoging met helikopter

Colombiaanse piloot langer vast voor ontsnappingspoging met helikopter
Onderzoek op de plek waar een verdachte door de politie is doodgeschoten. Met de actie is een ontsnapping uit de gevangenis van Roermond met een helikopter verijdeld.

Een Colombiaanse piloot zit vast omdat hij betrokken zou zijn bij een mislukte ontsnappingspoging van Mocro-maffiakopstuk Benaouf A. uit de gevangenis van Roermond.

De 54-jarige man was ingehuurd  om de helikopter te besturen waarmee A. zou worden bevrijd. De Colombiaan werd eerder aangehouden in Parijs en uitgeleverd aan Nederland.

Wilde achtervolging

Hij moet hier nog zeker negentig dagen langer vast blijven zitten. In de zaak waren al vijf anderen aangehouden, twee van negentien en de rest is 21, 24 en 26 jaar oud. Volgens justitie heeft de groep geprobeerd de 33-jarige A. op 11 oktober te bevrijden met behulp van een gekaapte helikopter.

ZIE OOK: Helikopterkaping en ontsnapping uit gevangenis Limburg verijdeld

Maar dat mislukte en de daders vluchtten. Dat leidde tot een wilde achtervolging in het Limburgse Roosteren waarbij een 30-jarige Fransman werd doodgeschoten door de politie. De politie zoekt nog meer mogelijke betrokkenen bij de bevrijdingspoging. De zaak dient op 3 januari voor het eerst voor de rechter in een zogeheten proformazitting.

Schietpartij Amsterdamse Staatsliedenbuurt

A. is veroordeeld voor betrokkenheid bij de moord op crimineel Najeb Bouhbouh in oktober 2012 bij een hotel in Antwerpen. Hij was zelf doelwit tijdens de enorme schietpartij in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt eind 2012. 

Hij wist ternauwernood te ontsnappen, maar twee anderen kwamen om het leven. De aanslag in de Staatsliedenbuurt was waarschijnlijk een wraakactie voor de liquidatie van Bouhbouh en de opmaat voor nog hele reeks liquidaties in de Amsterdamse onderwereld.

Topnieuws