Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

11 januari 2018 12:09

CDA-raadslid vervolgd voor valse aangiften over bedreigingen door vluchtelingen

Een 24-jarig CDA-raadslid uit Dongen wordt vervolgd omdat hij tussen 2013 en 2016 valse aangiften heeft gedaan. Rob Huijben vertelde dat hij meerdere keren was mishandeld en bedreigd.

Het raadslid had in 2016 tegen regionale media gezegd dat de bedreigingen te maken hadden met de opvang van vluchtelingen in de gemeente. Zijn verhaal zorgde voor veel ophef in de gemeente.

Verzonnen

Uit onderzoek bleek echter dat hij dat had verzonnen. Huijben moet zich dit voorjaar voor de rechter verantwoorden, een datum is nog niet bekend.

Het Openbaar Ministerie Zeeland-West-Brabant zegt zwaar te tillen aan de valse aangiften. "Zeker als dat wordt gedaan door een persoon met een publieke functie."

'Wij weten van niks'

Binnen het CDA is er nooit twijfel geweest over de aangiften, zegt voorzitter Jan Megens van het lokale CDA-bestuur. "Wij weten van niks." De verdenking en de strafzaak vormen volgens het lokale partijbestuur geen belemmering om raadslid en kandidaat te blijven voor de verkiezingen in maart. "Zolang er geen bewijs is voor zijn schuld, is er voor mijn niks aan de hand. We gaan niemand op voorhand veroordelen."

Huijben staat voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart op de vierde plek van de kandidatenlijst.

Meer op rtlnieuws.nl:
Raadslid wenst dat officier van justitie verongelukt

Topnieuws