Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

17 juli 2017 12:28

Blunderende Miljoenenjacht-kandidaat wil spel afmaken

Blunderende Miljoenenjacht-kandidaat wil spel afmaken
Linda de Mol kan het niet geloven als kandidaat Arrold akkoord gaat met het bod.

Banketbakker Arrold van den Hurk, die in november 2013 5 miljoen euro misliep doordat hij in het tv-programma Miljoenenjacht voortijdig op de stopknop drukte, wil het spel alsnog afmaken. Dat gaf zijn advocaat Peter Plasman vanochtend aan in de Amsterdamse rechtbank.

Daar dient de civiele zaak die Van den Hurk heeft aangespannen tegen Endemol, de producent van het programma. Die zou volgens hem een wanprestatie hebben geleverd door hem niet in staat te stellen het spel alsnog af te maken.

Advocaat Plasman haalde een opmerking aan van presentatrice Linda de Mol tijdens de opname. De Mol verklaarde vorig jaar in de rechtbank dat ze zich destijds hardop had afgevraagd of ze niet konden doorgaan, nadat Van den Hurk had aangegeven dat hij de knop per ongeluk had ingedrukt. "Maar ik realiseerde me daarna vrij snel dat ik iets onmogelijks had gezegd", stelde De Mol vorig jaar, "omdat uit de beelden bleek dat de rode knop niet per ongeluk was ingedrukt."

'Stress en spanning horen erbij'

Van den Hurk accepteerde daarmee het bod van de bank: 125.000 euro. De advocaat van Endemol hield de rechter vandaag voor dat de kandidaat prima op de hoogte was van de regels van het spel. De banketbakker uit Son voerde naderhand aan dat hij last had van stress en spanning, maar die horen volgens Endemol gewoon bij het spel.

Advocaat Peter Plasman en kandidaat Arrold van den Hurk vorig jaar bij de rechtbank. (Foto ANP)

Mocht de rechter Van den Hurk gelijk geven, dan kan hij verder procederen voor een schadevergoeding. Plasman vindt dat het spel dan alsnog kan worden afgemaakt. "Dat kan mooie televisie opleveren", zei de advocaat vanochtend in de rechtbank. 

Koffers opnieuw husselen

Maar Van den Hurk is dan niet van plan de 125.000 euro terug te geven die hij al gewonnen heeft. "Hij levert die 5 miljoen in en daarna mogen ze de koffers opnieuw husselen", zei Plasman volgens het AD. "Maar dan moet Endemol ook iets inleveren en zeggen: die 125.000 heb je alvast." Endemols advocaat hield de rechter daarop voor dat Van den Hurk 'een spel wil spelen zonder te kunnen verliezen'.

Een andere mogelijkheid is het eisen van een schadevergoeding met een maximale hoogte van het misgelopen bedrag, zei Plasman. De rechter doet 13 september uitspraak.

Meer op rtlnieuws.nl:
Miljoenenjacht-kandidaat Arrold: 'Ik heb er nog geen vrede mee'

Topnieuws