Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

10 oktober 2017 21:13

Bestuur kliniek: We leven intens mee met iedereen die van Anne Faber houdt

Het bestuur van de psychiatrische kliniek helpt zo goed als ze kunnen mee met het onderzoek van politie en justitie naar de vermiste Anne Faber. Dat laat het bestuur van de kliniek in Den Dolder, waar de 27-jarige verdachte bij de vermissing Michael P. woonde, weten.

"De vermissing van Anne Faber houdt het dorp Den Dolder en onze samenleving in de greep. We leven intens mee met iedereen die van Anne Faber houdt", schrijft het bestuur.

Vragen en onzekerheden

De ongerustheid in Den Dolder over de mensen die worden behandeld in de inrichtingen, is niet ongemerkt voorbij gegaan aan de leiding van de kliniek.

ZIE OOK: Vrijheid verkrachter Michael P. 'moeilijk uit te leggen'

"Wij weten dat bij onze buren veel vragen en onzekerheden leven over wat er gebeurd is. Het gaat ons aan het hart dat er grote ongerustheid is ontstaan en dat dit onze omwonenden raakt in hun directe leefomgeving."

Gesprek omwonenden

"De vermissing roept bij een ieder veel emoties en vragen op. Ook bij onze patiënten en medewerkers. We begrijpen dat er veel vragen en zorgen zijn over de veiligheid rondom de Forensische Psychiatrische Afdeling."

ZIE OOK: Omwonenden kliniek Den Dolder zijn het zat: 'Het is genoeg, genoeg'

Op de website legt de kliniek uit welke verschillende afdelingen er zijn. "Wij gaan graag, zodra het onderzoek is afgerond, met onze omwonenden in gesprek."

Video: Den Dolder boos en bang:

Verkrachtingen en overvallen

De 27-jarige Michael P., die is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de vermissing van Anne Faber, heeft in 2010 twee meisjes bruut verkracht en kreeg daarvoor 12 jaar cel. Toch kon hij zich de afgelopen tijd vrij bewegen.

Topnieuws