Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

12 oktober 2017 19:28

Beheerder vliegveld helikopterkaping: 'De politie nam mijn hele vliegveld over'

De beheerder van het vliegveld waar gisteren een helikopterkaping werd verijdeld, wist van tevoren al wat er op haar vliegveld zou gaan gebeuren. De politie lichtte haar de dag ervoor goed in en nam het hele vliegveld over op het moment dat de verdachten er waren.

De beheerder vertelt hoe het allemaal begon. "Afgelopen dinsdag werd ik gebeld door de politie. Ze vertelden dat er mensen naar het vliegveld zouden komen om een helikopter te kapen. Wanneer was nog onbekend, dat zou de politie nog laten weten."

Rustig geslapen

Waarom de helikopter gekaapt zou worden, liet de politie ook niet weten. Pas later bleek dat handlangers met behulp van een gekaapte helikopter een crimineel wilden bevrijden die vastzit in de gevangenis in Roermond. De man zit daar vast vanwege betrokkenheid bij een liquidatie in het Amsterdamse criminele milieu.

De beheerder wist daar dinsdag nog niets van, dus ze ging rustig slapen en heeft die nacht geen seconde wakker gelegen. Toch werd ze de volgende ochtend al gebeld door de politie, die meldde dat het spektakel die dag nog zou plaatsvinden. "Ze zijn naar het vliegveld gekomen en hebben een grote bus op het terrein gezet, net uit het zicht van de weg."

Veilige ruimte

De politie wachtte tot de criminelen er waren. "En toen dat zo was, hebben ze mij naar een veilige ruimte zonder ramen gebracht en hebben ze zelf het vliegveld overgenomen." De beheerder kreeg vanuit die ruimte niets mee van wat er op het vliegveld gebeurde. "Ik ben nooit in gevaar geweest."

Toch gebeurde er ondertussen behoorlijk veel: de politie arresteerde gisteren drie verdachten en verijdelde de kaping. Een verdachte is in het Limburgse Roosteren na een achtervolging neergeschoten. Hij overleed later aan zijn verwondingen.

De beheerder blijft nuchter: "Ik heb er niet zo veel van meegemaakt. Natuurlijk vond ik het ook wel even spannend. Maar dit is een vliegveld, hier gebeuren iedere dag spannende dingen."

Meer op rtlnieuws.nl:
Politie: helikopterkaping en ontsnapping uit gevangenis Limburg verijdeld

Topnieuws