Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

21 april 2017 15:53

Basisschool Hilversum wist niet dat Nico S. op jonge jongens valt

Basisschool Hilversum wist niet dat Nico S. op jonge jongens valt
Nico S.

In tegenstelling tot de Oud-Katholieke kerk wist de basisschool waar priester Nico S. werkt niet van zijn seksuele voorkeur voor jonge jongens. "Als we dit hadden geweten dan hadden we hem nooit aangenomen."

Vandaag werd bekend dat de kerk waar S. werkt, wist dat hij op jonge jongens valt. Hij had dat achttien jaar geleden tijdens zijn priesteropleiding tegen de toenmalige bisschop verteld. Hij mocht doorgaan met de opleiding als hij hulp zou zoeken en hij werd in de gaten gehouden.

'Geen enkel risico nemen'

Bij de Hilversumse school waar Nico S. als leraar werkte, wisten ze van niets. "Ik heb met verbazing kennis genomen van de reactie van de Oud-katholieke kerk. Dat Nico S. op jonge jongens valt was bij ons absoluut niet bekend", zegt Geert Looyschelder, namens de school.

Looyschelder zegt dat S. nooit zou zijn aangenomen als zijn voorkeur bekend was geweest. "Als je met kinderen te maken hebt moet je geen enkel risico nemen."

Mocht niet doorgeven

Het probleem is dat de kerk niet aan de school mocht doorgeven dat S. op jonge jongens valt. Dat is tegen de wet. De school had de kerk wel mogen bellen om referenties aan te vragen.

Kinderen in Cambodja

Dinsdag werd de priester gearresteerd in Cambodja omdat hij jonge jongens had betaald om pornografische foto's te maken.

Zowel bij de kerk als bij de Hilversumse school zijn geen aanwijzingen dat hij kinderen heeft misbruikt.

Meer op rtlnieuws.nl:

Topnieuws