We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

13 augustus 2017 16:56

Balkon van flat Roosendaal afgebrokkeld

Een balkon van een flat in Roosendaal is vanmiddag deels ingestort en naar beneden gevallen. De betonnen zijkant van het balkon kwam terecht op het dak van een lagergelegen winkelcentrum.

Uit voorzorg mogen bewoners van 22 appartementen van het complex aan de Laan van Brabant voorlopig hun balkon niet op. Ze gaan pas weer open indien onderzoek van de gemeente Roosendaal uitwijst dat ze veilig zijn. Ook een tankstation en fietspad onder de flat zijn gesloten. Dat duurt nog zeker tot morgenochtend.

Betonrot

Bij het incident zijn geen slachtoffers gevallen. Het stuk beton van 1,5 bij 2 meter brak volgens de gemeente af door betonrot en een verkeerde ophanging. Morgen wordt verder onderzoek gedaan.

Burgemeester Jacques Niederer zegt 'erg geschrokken' te zijn en dat een grondig onderzoek wordt ingesteld. "Veiligheid van de bewoners staat voorop. Zij zijn geen moment in gevaar geweest."

Bekijk de beelden:

Topnieuws