Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

14 juli 2017 19:19

Baas commando's geeft tegenstrijdige verklaring over problemen

De commandant van het Korps Commandotroepen Groen zegt diep te zijn geraakt door de berichtgeving van RTL Nieuws over de crisis binnen zijn eenheid. Dit staat haaks op een reactie die hij gaf op de brandbrief van zijn eigen manschappen.

In de reactie aan RTL Nieuws zegt hij: "We herkennen ons niet in het geschetste beeld. Dit is niet hoe wij onze problemen oplossen. Wij zullen nooit onze mensen onvoorbereid of ongetraind op missie sturen. Al onze mensen zijn volledig in staat om hun opdrachten uit te voeren."

ZIE OOK: 'Levensgevaarlijke situaties bij missies door gebrekkig materieel commando's'

Maar in een mail van commandant Groen van het Korps Commandotroepen, in bezit van RTL Nieuws, zegt hij tegen z’n eigen manschappen heel iets anders. "Ik heb van een aantal zeer ervaren sergeant-majoors een brandbrief ontvangen. In die brief zijn een aantal zorgpunten onder mijn aandacht gebracht die volkomen terecht zijn en die ik goed begrijp."

Loop van de wapens versleten

Ook in de gereedheidsrapportage, waarin hij de stand van zaken van zijn korps uiteen zet, schets hij zelf een zeer zorgelijk beeld van zijn eenheid. "Ik kamp nu met tekorten, slechte beschikbaarheid aan optiek, wapen en verbindingsmiddelen."

Hij schrijft aan de generaal van de landmacht: "Bij een onvoorziene operatie kan het KCT niet over alle benodigde munitie beschikken. De loop van de wapens van scherpschutters zijn dusdanig versleten, dat die slijtage negatieve invloed heeft op de nauwkeurigheid van het schot."

 

Meer op rtlnieuws.nl:

Topnieuws