We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

12 augustus 2017 19:52

Artsen zonder Grenzen stopt tijdelijk met hulp op Middellandse Zee

Artsen zonder Grenzen kan zijn werk in de Middellandse Zee naar eigen zeggen niet langer veilig doen nu Libië met geweld dreigt tegen schepen van internationale hulporganisaties. Daarom stopt de organisatie tijdelijk met de hulp aan bootvluchtelingen.

Artsen zonder Grenzen schrijft dat 'het verdrijven van hulpschepen zal leiden tot veel meer doden in de zee'. Daarnaast komen volgens de organisatie meer vluchtelingen vast te zitten in Libië, 'mogelijk met fatale gevolgen'.

Gedragscode

De hulporganisatie weigerde eerder deze week een gedragscode te ondertekenen over het redden van migranten. Italië zegt met die gedragscode de opvang beter te willen coördineren, maar volgens de hulporganisaties komen door sommige maatregelen uit de code mensenlevens in gevaar.

Artsen zonder Grenzen blijft wel hulp verlenen via het schip Aquarius, dat onder de vlag van de organisatie SOS Méditerranée opereert vanuit de internationale territoriale wateren.

 

Topnieuws