Nederland

Ouders mishandelen kleuterjuf, kind van school gestuurd

02 september 2015 07:24 Aangepast: 02 september 2015 09:11
Beeld © Google Streetview

Een basisschool in Den Haag heeft een leerling van school gestuurd, omdat zijn ouders zich niet konden gedragen. Zij hebben maandagochtend een kleuterjuf van de Annie M.G. Schmidtschool ernstig mishandeld.

Het slachtoffer werd maandagochtend tijdens haar pauze opgewacht door de ouders van het kind. Zij namen haar mee naar een leeg klaslokaal en sloegen haar in elkaar. Ook is de vrouw bedreigd door de vader van het kind.

Schoolpleinverbod 
De leerling is geschorst en de ouders kregen een schoolpleinverbod opgelegd, laat de directie weten aan Omroep West. De insteek is dat het gezin niet meer terug kan komen op school. Over de aanleiding voor de mishandeling tast de school in het duister. Het kind zat er pas een week. "Wij kenden het kindje en de ouders nog niet heel erg goed. Tot maandag is er geen reden geweest om te denken dat er iets zou zijn dat niet in de haak was."

De 'behoorlijk aangeslagen' leerkracht werkt voorlopig niet meer. De ouders zijn aangehouden en verhoord. De moeder is inmiddels weer op vrije voeten, de vader zit nog vast. De meeste kinderen van de school hebben niets meegekregen van het incident.

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`