Nederland

Oranje Leeuwinnen zijn Europees kampioen: 'Het besef moet nog komen'

06 augustus 2017 19:49 Aangepast: 13 november 2017 06:19
Beeld © ANP

Na een zinderende finale werden de Oranje Leeuwinnen vanavond Europees kampioen. Een droom die is uitgekomen, noemt aanvalster Shanice van der Sanden het. "In zo'n wedstrijd geef je alles. Ik ben heel trots op deze meiden."

Van der Sanden vond de finale zelf ook ongelofelijk spannend. "Bij de rust stond het 2-2", zegt ze. "We zeiden tegen elkaar, laten we denken dat het 0-0 staat. Vervolgens schoot Sherida een vrije trap binnen en maakte Vivianne het nog geweldig af. Verder waren wij volgens mij de tweede helft veel beter."

ZIE OOK: Oranje voetbalvrouwen bekronen geweldig EK met Europese titel in doelpuntrijke finale

'Ontzettend blij'

Vivianne Miedema kan nog maar nauwelijks geloven wat er vanavond is gebeurd. "Het besef moet nog komen", zegt ze. "In de eerste helft was het chaos. Maar in de tweede helft hebben we laten zien hoe goed we kunnen voetballen." Ook Lieke Martens had het niet verwacht: "We hebben gevochten als leeuwinnen. En dan maken we vier doelpunten in de finale. Ik ben zo ontzettend blij."

Martens werd als beste speelster van het EK verkozen. "Ik voelde me goed, maar zonder mijn teamgenoten had ik dit niet bereikt. We zijn Europees kampioen geworden. Hoe vet is dat?" Aanvoerster Sherida Spitse valt haar bij: "Dit was een fantastisch toernooi. We zaten in zo'n zware poule en winnen alle drie de duels. Dan verslaan we een topland als Zweden en winnen we met 3-0 van Engeland. Ik ben supertrots."

Trots

Bondscoach Sarina Wiegman is in ieder geval trots op de vrouwen. Ze wil niet spreken van 'haar succes. "Dit gaat om wij. Wij zijn kampioen. De staf, het team, er was vanaf het begin zo'n klik. We hebben steeds gezegd dat het zo goed voelt, maar dan moet je die wedstrijden nog wel winnen."
 

 

Meer op rtlnieuws.nl:

`