Nederland

Rotterdamse club gesloten na zedendelicten: 'Ik wist niet wat ik hoorde'

04 augustus 2017 17:01 Aangepast: 04 augustus 2017 18:24
Club Vie in Rotterdam Beeld © Google Maps

Discotheek Club Vie in Rotterdam is op last van de gemeente voor drie maanden gesloten na een reeks zedendelicten. De uitgaansgelegenheid meldt vandaag op zijn website dat per direct de deuren dicht zijn en alle geplande evenementen zijn geannuleerd.

Sinds januari 2016 zouden er bij de politie in totaal elf meldingen zijn gedaan van vrouwen en meisjes die in en om de discotheek zijn lastiggevallen. De slachtoffers zeggen buiten de club aan de Maasboulevard te zijn aangerand of verkracht. Sommige van hen denken in de club gedrogeerd te zijn.

Verschrikkelijk

In april 2017 hoorde club-eigenaar Tony Carbonaro naar eigen zeggen voor het eerst over de zedendelicten die zich toen al ruim een jaar rondom zijn club afspeelden. "Ik wist niet wat ik hoorde, ik vind het verschrikkelijk", zegt Carbonaro. "Ik heb zelf een dochter en moet er niet aan denken dat haar zoiets overkomt."

Hij nam direct verschillende maatregelen. "Ik heb een extra beveiliger ingehuurd die met vrouwen naar hun auto loopt om te kijken of ze goed wegkomen en heb al onze portiers geïnstrueerd om extra goed op te letten." Ook kregen beveiligers bodycams en liet hij posters in de club ophangen om bezoeksters te waarschuwen. 

Daders zijn verantwoordelijk

Begin juli kwamen de laatste drie meldingen binnen van vrouwen die aangerand of verkracht zijn na een bezoek aan de club, waarop de gemeente besloot de plek voor drie maanden te sluiten. Onbegrijpelijk en onterecht, vindt Carbonaro. "De daders zijn verantwoordelijk. Door nu de club dicht te gooien ga je ze niet pakken, dan gaan ze vast wel ergens anders heen."  

De politie doet de komende tijd onderzoek naar de meldingen. "Dit soort zaken zijn heel lastig. De vrouwen menen te zijn misbruikt maar weten zich vaak nog maar heel weinig te herinneren." 

`