Nederland

Kleddernatte avondspits met harde windstoten

30 november 2015 08:32 Aangepast: 30 november 2015 10:09
Beeld © ANP

Wie straks de weg op moet, kan zijn borst alvast nat maken. De avondspits belooft een zware te worden, met veel regen en harde windstoten tot 100 kilometer per uur, meldt de VerkeersInformatieDienst (VID).

Het begint vanmiddag al vroeg met regenen, zegt RTL-weervrouw Jennifer Faber. Maar aan het einde van de middag - rond 16:00 uur - trekken vanuit het westen zware buien het land in. Daardoor zullen tijdens de spits veel files ontstaan, voorspelt de VID. Wat ook niet helpt, is dat er langs de kust een stormachtige wind waait met windstoten tot 100 kilometer per uur. Verder blijft het zacht met temperaturen rond 12 graden Celsius.

Warmste 1 december ooit
De maand december begint morgen zacht. De maxima komen uit op 11 graden in het noorden en op 13 of 14 graden in het zuiden. Als het morgen in De Bilt warmer wordt dan 13,5 graden, is het de warmste 1 december ooit in Nederland. Normaal is het begin december overdag een graad of 7. Maar de zeer zachte lucht gaat wel samen met veel regen. Vanaf woensdag wordt het wel minder nat en aanhoudend zacht.

Meer op rtlnieuws.nl:
Natte dag, vanavond weer onstuimig

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore