Honden

Moeder van meisje (6) dat door hond werd gebeten: 'Ze denkt dat het haar schuld is'

18 mei 2017 12:03 Aangepast: 18 mei 2017 14:56
Het gewonde meisje is weer thuis. Beeld © Eigen beeld

Het 6-jarige meisje dat door een hond in haar benen werd gebeten, is inmiddels weer thuis uit het ziekenhuis. "Ze is wel erg geschrokken", zegt haar moeder. "Ik denk dat ze nu een groot trauma voor honden heeft."

Marita Talo, de moeder van het meisje, hield haar dochter dinsdag in de gaten toen ze een klein rondje ging fietsen. "We wonen op een boerderij, en er loopt een klein pad langs ons erf. We kunnen het grootste deel van dat pad zien, dus sinds twee maanden mocht ze daar in haar eentje fietsen."

'Ze was dapper'

"Meestal is ze dan na vijf minuten weer terug." Maar dinsdag was dat niet zo. "Ik zag haar vanuit ons huis niet op het pad, dus ik maakte me zorgen." Toen ze naar het pad fietste om te gaan kijken, hoorde ze haar dochter schreeuwen. Eenmaal op het pad zag ze hoe haar dochter terug naar huis kroop.

"Haar benen bloedden helemaal. Ze had een zomerjurkje aan dat over haar benen viel, maar daar kwam het bloed doorheen, haar benen lagen helemaal open. Ze was zelf ontzettend dapper. Ze zei alleen tegen mij dat ze haar slipper kwijt was. Ik kon ondertussen alleen maar denken: wat is hier in hemelsnaam gebeurd?"

Thumbnail

De verwondingen van het meisje, hier volledig te zien. Pas op: kan schokkend zijn. Beeld: Politie Hof van Twente.

Flink geschrokken

Marita tilde haar dochter op, droeg haar naar de auto en bracht haar meteen naar het ziekenhuis. Daar is ze geopereerd aan haar verwondingen. Inmiddels is ze weer thuis. "Het gaat nu redelijk met haar. We moeten haar wonden heel goed schoonhouden, en ze is nog flink geschrokken. Ze kan niet begrijpen waarom de hond haar aanviel, ze denkt dat het haar schuld is."

Marita heeft de eigenaar van de hond nog niet gesproken. Dat mag pas als de politie haar heeft verhoord. "Maar ik wil haar wel graag spreken. Toen ik mijn dochter vond, was die vrouw nergens te bekennen, en ze had ook het alarmnummer niet gebeld. Ik kan niet begrijpen dat je zo'n jong meisje alleen met haar verwondingen in het bos achterlaat, dus ik wil haar verhaal graag horen."

Verplichte gedragscursus

Gisteren werd duidelijk dat eigenaren van honden met een hoog risico op bijtincidenten, vanaf volgend jaar verplicht op gedragscursus moeten. Staatssecretaris Van Dam wil met een reeks maatregelen het aantal bijtincidenten terugdringen. De maatregelen gelden voor 21 soorten bijthonden. De hond die het meisje dinsdag aanviel, valt er niet onder.

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore