Nederland

Twee PSV-spelers opgepakt na vechtpartij

20 december 2015 13:11 Aangepast: 20 december 2015 15:28
Doelman Zoet (archief) Beeld © ANP

De PSV-spelers Jeroen Zoet en Maxime Lestienne zijn afgelopen nacht opgepakt na een vechtpartij in het uitgaansgebied van Eindhoven.

ZIE OOK: Beelden van de aanhouding staan hier

Lestienne deelde een klap uit bij een taxistandplaats. PSV heeft bevestigd dat er een incident was. Zoet zou hebben geprobeerd om de arrestatie van zijn ploeggenoot te voorkomen en werd toen ook opgepakt. Ook twee vrouwen en een andere man werden aangehouden omdat ze de aanhouding van de Belgische vleugelaanvaller wilden verhinderen. 

Volgens het ANP zaten de voetballers vanochtend nog vast. Tegen de spelers wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bespreken met spelers
De club zegt op de website dat het incident met de voetballers wordt besproken en dit 'intern af te handelen omdat het een privézaak betreft'. 

PSV won gisteravond van PEC Zwolle (3-2). Zoet stond in het doel en Lestienne kwam voor het eerst sinds eind september weer in actie. Hij was na het overlijden van zijn ouders, vlak na elkaar, niet in staat om te spelen.

Het slachtoffer heeft geen aangifte gedaan en is door de politie ook niet meer gevonden. Er waren veel omstanders die getuige waren van het incident en er is in elk geval één filmpje gemaakt.

RTL Nieuws
`