Nederland

Drogisterijketen pikt foto Uitslag: 'schokkend, niet zoals het hoort'

13 januari 2016 17:25 Aangepast: 13 januari 2016 20:51
Beeld © ANP

Even leek het erop dat de carrière van Sabine Uitslag een verrassende wending had genomen: van CDA-politicus tot fotomodel. Maar het oud-Tweede Kamerlid bleek net zo verrast als ieder ander toen ze haar foto tegenkwam in de reclamefolder van een landelijke drogisterijketen.

Uitslag werd door haar vrienden op Facebook gewezen op het plaatje in de reclamefolder van Kruidvat. Die vertoonde grote gelijkenissen met haar portret. Maar ging het echt om Uitslag? Ja, bleek uit een test van de Twentse Courant Tubantia. Foutje van Kruidvat dus, aangezien Uitslag daartoe geen toestemming had gegeven.

Schokkend, niet zoals het hoort
Het bedrijf heeft inmiddels excuses aangeboden en wijst naar het door hen ingeschakelde reclamebureau. Dat blijkt op internet foto's te hebben verzameld van vrolijk kijkende leuke vrouwen. "Die zijn als voorbeeld naar de illustrator gestuurd. Niet met de bedoeling die ‘over te trekken’." Maar met de illustratie van Sabine is dat wel gebeurd. "Schokkend. Dat is niet zoals het hoort", geeft het bureau toe aan Tubantia.

Kruidvat gaat als goedmakertje een jaar lang het Barbara Muller Babyhuis met luiers sponsoren. Uitslag is ambassadeur van het babyhuis dat moeders van pasgeboren baby's begeleidt  die tijdelijk niet in staat zijn om voor het kindje te zorgen.

Nieuws! Kruidvat gaat akkoord met het leveren van 17.000 gratis luiers aan het Babyhuis van Barbara Muller! Daar ben ik blij mee! --

Geplaatst door Sabine Uitslag op woensdag 13 januari 2016

Meer op rtlnieuws.nl:

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore