Nederland

Kritiek op NL Alert voor drukte Amsterdam: 'Hart zit in m'n keel'

24 mei 2017 20:17 Aangepast: 24 mei 2017 21:29
Drukte op het Leidseplein Beeld © ANP

Om mensen te waarschuwen voor de drukte in Amsterdam is een NL Alert verstuurd. Maar die is ook aan mensen verstuurd ver buiten Amsterdam. Er wordt verbaasd gereageerd: "Een NL Alert was toch voor noodgevallen?"

In de tekst van de NL Alert stond: "Kom niet meer naar Amsterdam, de binnenstad is vol." Op social media kwam er meteen veel kritiek nadat de NL Alert was verstuurd. Veel mensen zijn verbaasd dat hierover een NL Alert wordt verstuurd, mensen kregen het bericht vaak meerdere keren en het bericht werd verspreid tot Deventer aan toe. 

De politie heeft excuses aangeboden voor de Alert omdat die onbedoeld zes keer is verstuurd. Dat kwam door een technische fout.

50 kilometer

Volgens de politie is de NL Alert verstuurd door de brandweer. Normaal gaat dat in een straal van 50 kilometer rond de plek waar iets is gebeurd, maar nu is dat gebied bewust groter gemaakt. Of er iets is misgegaan waardoor mensen het bericht vaker kregen, kon de politie niet zeggen. 

Amsterdam wordt overspoeld met voetbalfans. Alle pleinen zijn vol. De politie roept op om niet meer naar de stad te komen en de finale van de Europa League ergens anders te kijken. 

Meer op rtlnieuws.nl:

`