Nederland

Flitsfoutje: 'hardrijder' Niek kreeg bon voor 397 km/u

26 januari 2016 12:04 Aangepast: 26 januari 2016 14:29
Niek Leijnse in zijn 'racemonster', waarmee hij volgens de politie 397 km/u klokte. Beeld © RTL Nieuws

"Ik schrok me een hoedje, maar ik dacht ook meteen, zo hard kan mijn Toyota Camry helemaal niet", Niek Leijnse uit Utrecht kreeg een absurde boete op zijn mat. Volgens de politie had hij 397 gereden op een weg waar je maar 80 mag. "Alleen een Bugatti Veyron haalt dat soort snelheden."

Niek kreeg de boete na een verkeerde meting met een mobiel flitsapparaat. Gisteren waarschuwde de politievakbond ACP voor de nieuwe radarapparatuur van de politie. Die zou onbetrouwbaar zijn en vaak veel te hoge snelheden aangeven.

Rijbewijs kwijt
Leijnse kreeg ook zo'n te hoge boete en belde meteen met het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). Hij kreeg namelijk een beschikking en zou eigenlijk zijn rijbewijs kwijtraken. "Ik heb een eigen bedrijf en heb mijn auto hard nodig, dus ik ben er meteen achteraan gegaan, voordat het uit de hand zou lopen."

Het CJIB reageerde heel laconiek en zei dat Leijnse de boete kon verscheuren. "Ze vertelden dat het wel vaker gebeurde en dat dit soort absurde boetes normaal al uit het systeem gefilterd worden, maar dat die van mij er tussendoor geglipt was."

Problemen voor andere weggebruikers
Niek heeft de boete bewaard en kan er inmiddels wel om lachen. Toch ziet hij voor andere weggebruikers wel problemen. "Je zult maar foutief geflitst zijn met 170 kilometer per uur, probeer dan maar eens aan te tonen dat de meetapparatuur niet goed werkte."

Meer op rtlnieuws.nl:
Politiebond: stop met radarcontroles

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`