Nederland

RTL Nieuws heeft contact met 'vermiste' Derya uit Haaksbergen

01 augustus 2017 16:58 Aangepast: 13 november 2017 05:41
Bjorn en Derya. Beeld © Facebook/Politie Hengelo

Derya Breukers-Un en haar man Bjorn Breukers uit Haaksbergen zijn niet langer vermist. RTL-correspondent Olaf Koens heeft gesproken met Derya, die samen met Bjorn en een vriend, Joey Hoffmann, vermist raakte in Turkije. RTL Nieuws weet uit betrouwbare bron dat Derya gisteren een verklaring heeft afgelegd. Van Joey is nog steeds niets vernomen.

Bjorn en Derya werden ongeveer anderhalve week geleden als vermist opgegeven. Van 21-jarige Joey, die samen met hen naar Silifke was gereisd, werd op 4 juli het laatste levensteken ontvangen.

'Geen tijd'

RTL Nieuws-correspondent Olaf Koens is in Silifke. Hij belde het telefoonnummer van Derya. De vrouw die opnam, bevestigde dat ze Derya is. Ze beëindigde al snel het gesprek door te zeggen dat ze 'geen tijd heeft', zoals in deze video te horen is.

Uit de informatie van de bron blijkt dat Derya in de verklaring zegt dat zij en Bjorn door Turkije reizen. De politie in Nederland komt later vanavond met een reactie.

Anderhalve week vermist

Bjorn en Derya wilden in Silifke een nieuw leven opbouwen. Hun vriend Joey was meegereisd om te helpen met het nieuwe huis. Waar hij is, is nog steeds onduidelijk. Joeys broer Robin vertelde gisteren aan Koens dat Joey op 4 juli een berichtje stuurde waarin hij schreef dat alles goed ging.

Bjorn en Derya stuurden daarna nog een berichtje dat Joey onderweg zou zijn naar Nederland: 'Hey, Joey komt jullie kant op, is hij al over? Hou ons op de hoogte'. "Nadat we geen contact meer hadden, wisten we meteen dat er meer aan de hand was", zei Robin. "Hij zou ons nooit in onzekerheid willen laten zitten, dat weet ik 100 procent zeker." Joey is nog steeds vermist.

`