Nederland

Bas stapte in snikhete auto om gevaar te laten zien: 'Het ging beangstigend snel'

27 mei 2017 21:05 Aangepast: 28 mei 2017 15:55
Bas Westerduin. Beeld © Screenshot Facebook

Iedereen weet: met heet weer geen dieren of kinderen achterlaten in een afgesloten auto. Toch gebeurt het te vaak, vindt Bas Westerduin. Om te laten zien hoe gevaarlijk het is, ging hij zelf in een hete auto zitten. "Ik had niet gedacht dat het zó heet en benauwd zou worden", zegt hij tegen RTL Nieuws.

Bas maakte een video van zijn actie en deelde die op Facebook. "Helaas zie je op internet en tv dat mensen hun hond achterlaten in een hete auto", zegt hij. "Ik begrijp niet hoe ze dat kunnen doen."

Spaans benauwd

Hij zat ruim een half uur in de hete auto, maar al na vijf minuten kreeg hij het Spaans benauwd. "Ik ging er zonder verwachtingen in. Dat het zo snel ging, dat was een beangstigend gevoel." 

Tekst gaat verder onder de video

Ook het gevoel opgesloten te zitten in de hete auto was beklemmend, vertelt hij. "En dan kon ik nog gewoon uitstappen als ik wilde."

ZIE OOK: Tropische hitte: zo help je je hond, kat of parkiet erdoorheen

Bas' video is inmiddels honderden keren gedeeld. "Ik krijg veel positieve reacties op Facebook", zegt Bas. "Vooral van hondeneigenaren." Twee weken geleden ging een hond dood in een hete auto in Limburg. Gisteren overleed in Ierland een baby die was achtergelaten in een auto.

`