Nederland

Burgemeester Den Haag: 'Politie heeft geen tijd voor inbraken'

27 maart 2016 12:24 Aangepast: 27 maart 2016 12:33
Politie in Den Haag (archief) Beeld © ANP

De politie is te druk met zaken rond vluchtelingen en terreur. Daarom is er geen tijd om bezig te zijn met woninginbraken bijvoorbeeld. Dat zegt burgemeester Van Aartsen van Den Haag.

Er is grofweg misschien wel 600 miljoen euro extra nodig voor een goed functionerende politie, zei Jozias van Aartsen in  WNL op Zondag. Eerder deze week pleitte ook Erik Akerboom voor meer geld. Hij is de nieuwe korpschef van de Nationale Politie.

De Tweede Kamer moet 'daar echt op enig moment' een besluit over gaan nemen, vindt de burgemeester van Den Haag. "Dingen blijven nu liggen, door migratie en vreemdelingen, en daar is ook terrorisme bij gekomen. Dat kost heel veel capaciteit'', zei hij.

Kan niet te lang duren
Van Aartsen zei graag meer mensen te willen hebben op bijvoorbeeld woninginbraken, want daar is nu te weinig mankracht voor. "Het is duidelijk dat dit niet al te lang zo kan duren."

Volgens Van Aartsen moet er flink worden geïnvesteerd in mankracht, techniek en ict bij de politie. Eerder al bleek uit onderzoek van politieminister Ard van der Steur dat de reorganisatie van de politie nog eens tot 300 miljoen euro extra kost. De Haagse burgemeester zei dat 'grofweg misschien wel het dubbele' nodig is.

Meer op rtlnieuws.nl:
Korpschef: Nederlandse politie kan de terreurdreiging aan

 

 

RTL Nieuws
`