Nederland

Gevonden lichaam in Bunschoten is van Savannah (14)

04 juni 2017 23:50 Aangepast: 01 december 2017 16:47
Savannah werd vandaag gevonden in een sloot bij Bunschoten. Beeld © ANP

Het lichaam dat vandaag werd gevonden in Bunschoten is dat van de vermiste Savannah Dekker. Er was al sinds donderdagmiddag niets meer van haar vernomen.

In het dorp begon vanochtend een grote zoekactie naar Savannah. Honderden mensen hebben het gebied uitgekamd. Het was niet iemand van de zoekactie die op het lichaam stuitte, maar een toevallige voorbijganger om 11.40 uur.

Het lichaam werd in een sloot gevonden bij industrieterrein De Kronkels, aan de rand van Bunschoten. Het gebied werd afgezet en er werd onderzoek gedaan. 

Politie had hoop

De fiets van Savannah werd vrijdag al gevonden in Hoogland. De fiets stond op slot in de buurt van een bushalte. Verder ontbrak ieder spoor. Toch bleef de politie optimistisch.

Gisteren werd in de regio een ander meisje dood gevonden in een sloot in Achterveld. Dat bleek Romy Nieuwburg, ook 14 jaar. Zij was op de fiets van school naar huis, maar kwam daar nooit aan. Romy kwam door een misdrijf om het leven.

De politie doet nog onderzoek naar de oorzaak van de dood van beide meisjes. Een verband werd eerder nog uitgesloten, maar de politie zegt nu 'met alle scenario’s rekening te houden'. "Waar verbanden zijn, worden deze onderzocht."

De burgemeester van Bunschoten heeft een verklaring afgegeven op YouTube:

Meer op rtlnieuws.nl:
Oma vermiste Savannah doet emotionele oproep: 'Laat van je horen'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`