Nederland

Hetero? Dikke kans dat je vol zit met homo-genen

14 april 2016 19:29 Aangepast: 14 april 2016 21:03

Ben je hetero, maar voel je je toch aangetrokken tot hetzelfde geslacht? Dat is niet zo gek, blijkt uit nieuw onderzoek.

Grofweg de helft van alle hetero mannen en vrouwen draagt namelijk homo-genen bij zich. Dat heeft onderzoeker Giorgi Chaladze van de Ilia State University in Georgia ontdekt. Dit verklaart de aantrekkingskracht tot hetzelfde geslacht die hetero mannen en vrouwen kunnen hebben. 

Stabiele aanwezigheid
Het was al langer bekend dat seksuele voorkeur deels erfelijk bepaald is. Maar omdat homoseksuelen zich minder vaak voortplanten dan heteroseksuelen, zou je verwachten dat het aantal homoseksuelen steeds verder zou afnemen. 

Hoe kan dat? Volgens Chaladze komt dat omdat de helft van de heteroseksuele mannen en vrouwen ook het homo-gen bij zich dragen. Door die homo-genen wordt homoseksualiteit generatie op generaties doorgeven.

Grotere familie
Verder blijkt dat homoseksuelen vaker uit een grote familie komen en dat vrouwelijke leden van die families vaak juist meer kinderen krijgen. Zo geven ze de 'homo-genen' door aan de volgende generatie.

 

 

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore