Nederland

Heidebrand Hoog Soeren onder controle, groot gebied verbrand

06 mei 2016 12:30 Aangepast: 06 mei 2016 14:20
Beeld © Ramonversteeg.nl

Bij het Gelderse Hoog Soeren is vanochtend een heidebrand uitgebroken. Daarbij is een oppervlakte van ongeveer vijftien voetbalvelden verbrand.

De brandweer zette vanochtend groot materieel in, zo'n zestig brandweerlieden zijn ingezet om het vuur te bestrijden. Volgens de woordvoerder van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland was de brand kort na het middaguur onder controle. Het nablussen gaat nog wel enige tijd duren. 

"Het gebied is heuvelachtig en er zijn ook veel kleine vennetjes waardoor we moeilijk bij het vuur konden komen",zegt de woordvoerder. De brandweer stuurde diverse pelotons naar het gebied. Er werden uit voorzorg extra blusvoertuigen opgeroepen speciaal voor natuurbrandbestrijding. Een politiehelikopter bood ondersteuning met beelden vanuit de lucht.

Code Oranje
Wat de oorzaak is van de brand is nog niet duidelijk. In het gebied geldt sinds vandaag een code oranje vanwege brandgevaar. Natuurgebieden in Zeeland, een deel van Brabant, Gelderland en Overijssel zijn momenteel erg droog en daarom kwetsbaar. 

Meer op rtlnieuws.nl:

 

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`