Nederland

Rapper Steen snapt ophef niet: 'Ik ben geen homohater'

06 mei 2016 16:52 Aangepast: 06 mei 2016 16:59
Rapper Steen Beeld © Screenshot Youtube

Rapper Steen heeft het over 'kanker gays' en 'gay rappers waarvoor hij een concentratiekamp gaat bouwen', maar hij zegt dat hij verkeerd begrepen wordt.

Belangenvereniging COC vindt het schokkend dat de omstreden rapper mocht optreden tijdens het bevrijdingsfestival in Utrecht. Steen, een alias van Stijn Kosterman, is vooral bekend vanwege zijn negatieve opmerkingen over homo's.

Naar concentratiekamp
Op Twitter gaat hij tekeer tegen 'kanker gays'. In een tweet dreigde hij 'gay rappers' in concentratiekampen op te sluiten, hen te vergassen en op 3 mei retweette hij een bericht met de afbeelding van Adolf Hitler.

"Het is verschrikkelijk en schandalig dat deze rapper heeft opgetreden", zegt Philip Thijsma van het COC. Ook het Nationaal Comité 4 en 5 mei vindt het optreden van Stijn Kosterman een 'misser'.

'Ik ben geen homohater'
Rapper Steen begrijpt het gedoe niet. Hij is naar eigen zeggen geen homohater. "Ik heb zelfs een bedrijf met twee lesbiennes', zegt hij. Wel erkent hij dat zijn teksten 'vrij controversieel' zijn. Maar met zijn tweet over kankerhomo’s bedoelt hij de rapscene, zegt hij.

"Ik schop tegen een hoop dingen aan, dat doe ik als muzikant en het is gewoon fictief.'' Spijt heeft hij dan ook niet van zijn uitlatingen. Volgens de rapper was het optreden donderdag 'super'.

 

#wnl

Een foto die is geplaatst door steen (@stijnkosterman) op

"Iedereen ging helemaal los, je zag alle kleuren, rassen en geaardheden.'' Hij noemt zijn raps 'een kunstuiting'. “Ik begrijp wel dat ze mij hebben geboekt, omdat ik juist dingen zeg die ver gaan, maar dat kan in Nederland.''

Straatjongeren bereiken
Volgens het bevrijdingsfestival is de 'in Utrecht populaire artiest' uitgenodigd omdat de organisatie straatjongeren wilde bereiken. "Deze jongeren zijn via de reguliere kanalen nu eenmaal lastig te bereiken", zegt directeur Dennis Luken. 

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore