Nederland

Opnieuw auto's in brand gestoken in onrustige wijk Ede

07 mei 2016 10:23 Aangepast: 31 juli 2017 13:30
De brandweer kan niet voorkomen dat vier auto's in Ede in vlammen opgaan. Beeld © Videovalley

Ook vannacht was het weer raak. Opnieuw zijn in Ede auto's uitgebrand. Vier auto's die geparkeerd stonden in de wijk Veldhuizen gingen in vlammen op. De politie gaat uit van brandstichting.

De brandweer kreeg de melding rond 02.15 uur. Na een uur waren de branden geblust, maar de voertuigen zijn totaal uitgebrand. Door de hitte is een raam van een woning gesprongen en raakte een garage licht beschadigd. Niemand raakte gewond.

Thumbnail

Bewoners kijken toe bij het blussen.

Sinds enkele dagen is het onrustig in de wijk Veldhuizen. Politie wordt belaagd, auto's worden in brand gestoken en er vinden vernielingen plaats in de wijk. Een groep van tientallen jongeren - meestal van Marokkaanse komaf - zorgde voor ongeregeldheden bij een leegstaand winkelcentrum. Daar was tot voor kort een theehuis dat door jongeren werd bezocht en dat inmiddels is gesloten.

Thumbnail

Politieagenten fietsen langs het leegstaande winkelcentrum De Lindenhorst.​

Samenscholingsverbod
De politie denkt dat de laatste brandstichting te maken heeft met de onrust. "Het zou heel toevallig zijn als het er niet mee te maken heeft'', zegt een woordvoerder. De gemeente stelde eerder deze week voor de wijk Veldhuizen een samenscholingsverbod in.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore