Ga naar de inhoud
Horrorvakantie

Brand verwoest droomreis gezin: 'We zijn alles kwijt, kunnen nergens heen'

Anneke en Matthijn zagen hun droomvakantie in duigen vallen.

Het moest een droomreis worden voor Anneke en Matthijn, maar het werd een horrorvakantie. Na een brand zijn ze alles kwijtgeraakt in de VS. "Ik moet naar Nederland vliegen om een nieuw rijbewijs op te halen. Belachelijk dat de gemeente Zwolle ons niet helpt."

Thumbnail

Ze hadden er jaren voor gespaard en zo ontzettend naar uitgekeken. Drie maanden met een camper door de VS toeren: het was de grote droom van Anneke en Matthijn uit Zwolle.

Maar op de derde dag ging het al mis in de buurt van San Francisco. De camper die ze voor 8.000 dollar hadden gekocht van een Amerikaanse particulier, vloog in brand.

Helemaal uitgebrand

Matthijn vertelt telefonisch: "Nadat we een stuk hadden gereden, wilden we even de benen strekken op een parkeerplaats. Als Anneke zich omdraait om wat foto's te maken ziet ze opeens rook onder de camper vandaan komen."

Matthijn rent nog naar binnen om met een brandblusser de boel te blussen. Hij staat machteloos. In no-time is de hele camper met al hun spullen volledig uitgebrand. Anneke en Matthijn staan erbij en kijken ernaar.

Het goede nieuws: Anneke, Matthijn en zoontje Thije van 2 zijn veilig. "Maar we zijn enorm geschrokken. Het had zo anders af kunnen lopen."

Thumbnail

Opgevangen

Het gezin wordt na de brand opgevangen in een plaatsje bij San Francisco. Inwoners halen geld op zodat ze eten kunnen kopen en luiers voor Thije. "Ongelooflijk hoe liefdevol en warm we zijn opgevangen."

Maar die warmte voelen ze niet van de gemeente Zwolle. Allesbehalve dat. Matthijn wil namelijk een nieuw rijbewijs om toch nog hun droomvakantie af te maken. "We hebben drie maanden verlof genomen en deze vakantie is onze grote droom. Maar ik heb een rijbewijs nodig om verder te kunnen reizen met mijn gezin."

En daar zit het probleem: een nieuw rijbewijs krijgt Matthijn pas als hij het persoonlijk komt afhalen bij de gemeentebalie in Zwolle. 

Aan de regels houden

Want zo zijn de regels, vertelt de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). En de gemeente Zwolle moet zich aan de regels houden. "Belachelijk, dat we nul medewerking krijgen in deze situatie. We zitten nu vast en kunnen geen kant op", zegt Matthijn.

Hij is vooral boos op de RDW. "Ík heb urenlang vanuit San Francisco met ze aan de lijn gehangen, maar nul medewerking gekregen. Regels zijn regels, daar moeten we ons aan houden."

Vliegen

Wat het plan nu is? Matthijn hoopt dat het rijbewijs nog op één of andere manier hun kant op kan komen. "Als dat niet lukt, ga ik op en neer vliegen. Dat kost me een boel geld en een paar dagen, maar dan kunnen we in ieder geval nog onze vakantie afmaken."

Bron: RTL Nieuws