Ga naar de inhoud
Nederland

Drents dorp geschokt na fatale overval: 'Hier gebeurt nooit iets, en nu dit'

De woningoverval in het Drentse dorpje Gees kostte de bewoner het leven.

Een dodelijke overval in een dorp waar pak 'm beet 600 mensen wonen. Het Drentse Gees is in shock. "Hier gebeurt nooit iets. En nu dit. Vreselijk."

De overbuurman van het slachtoffer heeft er bijna geen woorden voor. Al meer dan 70 jaar woont hij in Gees. "Er gebeurt hier nooit iets. Tot vandaag. Een klap. Vreselijk, dit wens je niemand toe."

Geschminkte mannen

Vanochtend rond half 6 overvielen drie geschminkte mannen een woning aan de Dorpsstraat. Het 69-jarige slachtoffer en zijn vrouw waren thuis. Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk. De man raakte zwaargewond en overleed later aan zijn verwondingen. De vrouw raakte niet gewond en kon de politie alarmeren. Ze is in shock.

De drie daders zijn op de vlucht geslagen. De politie zit met tientallen mensen op de zaak.

Thumbnail

Aardige, rustige man

Natuurlijk kent de overbuurman het slachtoffer; vader van drie volwassenen kinderen. "Iedereen kent elkaar hier wel van gezicht", stelt hij. Laatst kwam hij het slachtoffer nog tegen op straat. "We hebben nog even gekletst. Niet bijzonders, gewoon over koetjes en kalfjes."

Volgens de overbuurman was hij een 'aardige, rustige man'. "Zo'n zakenman. Gedegen. Hij woonde hier al zijn hele leven. Net als zijn broers."

Drie geschminkte mannen

De politie is een groot onderzoek gestart.  "De hele straat is afgesloten", zegt een andere bewoner van de Dorpsstraat. "Je komt er absoluut niet door."

Hij wil anoniem zijn verhaal doen. "Ik woon hier nu 17 jaar. Heel heftig dat dit in je dorp gebeurt."  Volgens de bewoner staat het slachtoffer bekend als 'echte zakenman'. "Hij zat in de recreatiewoningen. Verhuurde vakantiebungalows. Die woningen staan hier ook in Gees." 

De buurt denkt aan een gerichte actie. "Maar het blijft speculeren. We moeten het onderzoek van de politie afwachten." Belangenvereniging Plaatselijk Belang is in overleg met de gemeente en politie om te kijken of er een informatiebijeenkomst moet komen. 

Meer op rtlnieuws.nl:
Dodelijke woningoverval; drie geschminkte mannen op de vlucht