Nederland

'Bedreiging stel geen homohaat, maar uit de hand gelopen ruzie'

04 juli 2016 18:40 Aangepast: 08 juli 2016 13:00

De politie van Amsterdam beschouwt de doodsbedreiging van het homostel Willem en Daan in de hoofdstad niet als homohaat, maar het gevolg van een uit de hand gelopen burenruzie over geluidsoverlast.

Volgens politiewoordvoerster Ellie Lust zijn bij die ruzie weliswaar aan beide kanten harde woorden gevallen, maar is niet aangetoond dat homohaat het motief hiervoor was.

Stadsdeelvoorzitter Achmed Baadoud heeft de Marokkaanse buren gesproken. Hij zegt zich extra te zullen inspannen om het conflict op te lossen en voor het homostel een andere woning te vinden. Dat is ook de wens van Willem en Daan: ze willen zo snel mogelijk verhuizen uit Amsterdam.

Verkeerd bezorgde kaart

Willem en Daan dachten een half jaar geleden hun droomhuis, een riante woning in een gemoedelijk straatje in Nieuw-West, te hebben gevonden. Maar de woningen bleken erg gehorig en het stel ergerde zich aan de geluidsoverlast. De buurjongens waren in hun ogen nogal luidruchtig. Toen ze daar iets van zeiden, werd daar in eerste instantie begripvol op gereageerd.

Maar toen de mannen in februari trouwden en een felicitatie voor het stel bij de buren belandde, veranderde hun houding abrupt. Willem klopte weer eens aan om te klagen over de nachtelijke herrie, maar dit keer reageerden ze minder begripvol. "'Smerige homo's', sisten ze. 'Kontneukers! Jullie moeten dood. We komen zo dat niemand ons herkent en wanneer niemand het verwacht. En die kleine', doelend op mijn vriend, 'die gaat als eerste.'" 

Aangifte

Een oplossing bleef uit, uit pure wanhoop zocht Willem via Facebook gisteren de publiciteit en besloot het stel gisteravond alsnog aangifte te doen tegen de buren. Uit angst voor vergelding namen ze daarna hun intrek in een hotel.

 

 

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`