Nederland

Bracht minister Kamp staatsgeheimen in gevaar?

06 juli 2016 17:01 Aangepast: 06 juli 2016 17:07
Beeld © ANP

Er komt een onderzoek naar de e-mails van minister Henk Kamp van Economische Zaken. Kamp gebruikte zijn privémail ook voor zakelijke mails. Een grondig onderzoek moet uitwijzen of hij ook staatsgeheime informatie via Gmail heeft gedeeld.

Minister Kamp schrijft vandaag aan de Tweede Kamer: "Wat betreft de aard van de informatie die op mijn privé e-mailaccount aanwezig was, heb ik niet het beeld dat het staatsgeheim gerubriceerde informatie betrof." Forensische accountants van de Rijksoverheid stellen nu een onderzoek in op verzoek van de minister.

Het probleem kwam aan het licht toen er na een phishing-aanval plots e-mails automatisch werden verstuurd via het account van de minister.

Excuses

Het spijt minister Kamp dat hij onzorgvuldig is omgegaan met zijn zakelijke emails: "Ik ben mij er daarbij onvoldoende bewust van geweest dat, gezien de aard van mijn werkzaamheden, de door mij gebruikte privé e-maildienst minder geschikt was."

Volgens verslaggever Roel Geeraedts is het bijzonder onhandig van de minister: "Zowat iedereen weet dat Gmail niet helemaal veilig is en dat buitenlandse overheden en hackers maar wat graag de mails van een minister van Economische Zaken zouden willen lezen."

Meer op rtlnieuws.nl:
Het is hier altijd zo nikserig

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`