Nederland

Ajacied Kenny Tete krijgt 60 uur taakstraf voor beledigen agent

13 juli 2016 19:38 Aangepast: 13 juli 2016 19:54
Kenny Tete in zijn Ajax-tijd. Beeld © ANP

Profvoetballer Kenny Tete van Ajax is veroordeeld tot een taakstraf van 60 uur, waarvan 30 voorwaardelijk. Dat zegt een woordvoerder van de rechtbank van Amsterdam. Begin december liep een avondje stappen na de gewonnen wedstrijd van Ajax tegen Heerenveen uit de hand.

Na de gewonnen wedstrijd van Ajax tegen Heerenveen op 5 december 2015, zou Tete betrokken zijn geraakt bij een vechtpartij. Een agent die wilde ingrijpen zou volgens het Openbaar Ministerie vervolgens beledigd zijn door de Ajacied. 

'Ik verdien miljoenen en jij bent een kankerlijer'

Ook zou Tete zich hebben verzet bij zijn aanhouding. Het OM beweert dat hij zich zou hebben losgerukt en daarna de agent bij zijn keel of nek te hebben gepakt. De agent liep daarbij een schaafwond op. Daarnaast zou Tete hem hebben beledigd met de woorden: 'Ik verdien miljoenen en jij bent een kankerlijer.'

De 20-jarige rechtsback van Ajax ontkent betrokkenheid bij de vechtpartij. Volgens hem was hij simpelweg op het verkeerde moment op de verkeerde plaats en is hij verwisseld met een ander. Hij ontkent dan ook een agent te hebben beledigd en geslagen. 

Tete kan nog in beroep gaan tegen het vonnis. 

Meer op rtlnieuws.nl:
Ajacied Tete tegen agent: 'Ik verdien miljoenen en jij bent een kankerlijer'

 

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`