Nederland

Recorddrukte Canal Parade geëvenaard: 560.000 mensen op de been

06 augustus 2016 17:48 Aangepast: 06 augustus 2016 21:03
Beeld © ANP

Bij de Canal Parade in Amsterdam waren vandaag zo'n 560.000 mensen op de been om naar de botenparade te kijken. De parade is het hoogtepunt van de EuroPride, de jaarlijkse manifestatie van homoseksuelen, lesbiennes, transgenders en biseksuelen (LHBT).

Volgens de organisatie van de Canal Parade kwam de dag rustig op gang, maar werd het uiteindelijk toch druk. Ondanks de berichten over de extra maatregelen lieten bezoekers zich dus niet afschrikken: het bezoekersrecord van vorig jaar werd geëvenaard, en het evenement is rustig verlopen.

Op sommige plaatsen leek de parade minder druk, maar volgens de organisatie lag dat aan maatregelen om de drukte te beheersen, zoals het autovrij maken van de Prinsengracht. Daardoor was er meer ruimte voor bezoekers, waardoor het rustiger leek maar even druk was als vorig jaar.

Extra maatregelen

Langs de route mochten de hele dag geen auto's rijden of parkeren, en er was meer politie aanwezig dan bij de voorgaande edities. Ook waren er extra speciale eenheden aanwezig om snel te kunnen handelen, in verband met de de extra waakzaamheid die momenteel bij grote evenementen geldt.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore