Gezin

Kevin slachtoffer homogeweld Amsterdam: 'We liepen niet eens hand in hand'

19 juni 2017 16:18 Aangepast: 13 november 2017 05:33
Kevin werd zaterdagnacht mishandeld. Beeld © Eigen foto

Wat een gezellig avondje stappen in de Amsterdamse Reguliersdwarsstraat had moeten zijn, liep voor de 23-jarige Kevin uit op een drama. De Surinamer werd samen met een andere man die hij tijdens het uitgaan had ontmoet, op straat door vier mannen in elkaar geslagen omdat ze homo zijn. "Ik heb een gescheurde lip en een bult op mijn hoofd."

Thumbnail

De Amsterdamse politie doet onderzoek naar de mishandeling op het Damrak van afgelopen weekend. De politie noemt het homogerelateerd geweld. Het tweetal moest na de mishandeling worden behandeld in het ziekenhuis. 

'Niemand tot last'

Kevin vertelt dat zij samen met nog twee andere vrienden door de Reguliersdwarsstraat liepen. "We liepen niet eens hand in hand. Maar plotseling sprak een jongen ons aan. Hij zei: jullie zijn gay, dat is niet goed", vertelt Kevin aan RTL Nieuws.

"Ik ging er zelf niet op in maar de jongen met wie ik was ging de discussie aan. Hij zei dat we ons eigen ding doen en niemand daarmee tot last waren."

'Grote mond'

Volgens Kevin werd de discussie steeds heftiger. "Toen belde die jongen ineens vrienden van hem en en vroeg of ze snel wilden komen. Want 'er staat hier een gay met een veel te grote mond'." 

Ze besloten door te lopen, maar toen werd de vriend van Kevin ineens omsingeld door vier jongens. "Ze hebben eerst hem te grazen genomen en vroegen toen of ik ook nog iets te zeggen had", vertelt Kevin. De andere twee vrienden waren toen al weggerend.

Teruggevochten

Thumbnail

"Ik zei nog dat ik me er niet mee wilde bemoeien, maar voor ik het wist kreeg ik een klap op mijn hoofd. Toen heb ik teruggevochten, maar ze sprongen met zijn vieren op me. Ik heb nu een bult op mijn hoofd en een gescheurde lip."

Ook de jongen met wie Kevin naar huis liep is gewond en heeft volgens Kevin een dag in het ziekenhuis gelegen. Hij zou inmiddels ontslagen zijn uit het ziekenhuis.

Bewakingsbeelden

Kevin heeft meteen na de mishandeling aangifte gedaan bij de politie. Die onderzoekt nu onder meer bewakingsbeelden die gemaakt zijn op het Damrak.

Kevin is een dag na de mishandeling weer teruggevlogen naar Suriname. Hij heeft zoals het er nu uitziet geen blijvend letsel overgehouden aan de mishandeling, maar voelt zich naar eigen zeggen 'behoorlijk kut'. "Ik was gewoon op vakantie en heb hier niet om gevraagd. Ik ben croupier en door de verwondingen aan mijn gezicht kan ik voorlopig niet werken. Ik hoop dat de daders snel door de politie worden gepakt."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore