Seksfilmpje op Facebook

Rechter oordeelt opnieuw over seksfilmpje Chantal

31 augustus 2016 12:55
Archieffoto Beeld © Jeroen Wetzels

Het ROC West-Brabant hoort op 21 september of het moet meewerken aan het onderzoek naar wie een seksfilmpje van Chantal uit Werkendam op internet heeft gezet.

De school is dat voorlopig niet van plan omdat het doorzoeken van de computergegevens een inbreuk op de privacy zou zijn. Chantal eiste vandaag in een kort geding dat het ROC toch mee gaat werken. De rechter gaat nu bekijken of de school in zijn recht staat.

ICT-diensten aan Brabantse scholen

Het seksfilmpje werd in januari vorig jaar op Facebook geplaatst. Het is gemaakt door de ex van Chantal, maar hij ontkent dat hij het op internet heeft gezet. Het filmpje is veel bekeken en verder verspreid.

Een zoektocht bij Facebook in Ierland door twee onafhankelijke deskundigen leidde naar een IP-adres van een bedrijf dat ICT-diensten verleent aan scholen in onder meer Breda, Roosendaal en Bergen op Zoom van ROC West-Brabant.

Facebook had aanvankelijk ook bezwaar gemaakt tegen het snuffelen in de computerbestanden, maar liet de experts toch toe nadat de rechter in juni had bepaald dat dit moest.

Meer op rtlnieuws.nl:

'Seksvideo Chantal geüpload vanaf middelbare school'

 

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`