Nederland

Duizenden bij Parade voor Diversiteit: 'Ik word gek van de negativiteit'

25 september 2016 17:00 Aangepast: 25 september 2016 20:57
Beeld © ANP

Duizenden mensen hebben meegedaan aan de Parade voor Diversiteit, een initiatief van IEDER1. Mensen liepen de optocht van Amsterdam-Zuidoost naar het Museumplein om de diversiteit van Nederland te 'vieren'.

De organisatie zegt dat ruim drieduizend mensen uit het hele land meeliepen. De mars werd gesteund door de burgemeesters Eberhard van der Laan van Amsterdam en Ahmed Aboutaleb van Rotterdam. Beide mannen riepen de inwoners van hun steden op mee te doen aan de manifestatie. 

De acht kilometer lange Parade eindigde op het Museumplein, waar vervolgens een manifestatie begon. Daar waren optredens van artiesten en acteurs, onder wie violiste Kim Spierenburg, rapper Sef en initiatiefnemer Nasrdin Dchar. 

Mensen die meeliepen zeggen dat ze dat deden omdat ze het gevoel van haat in Nederland eng vinden. "Initiatieven als deze mars vind ik hoopgevend", zegt een deelnemer. "Er zijn veel rotgeluiden en veel negatieve geluiden over diversiteit. Het is tijd voor wat positiefs."

Aan het eind van de middag vormden de deelnemers als een collectief het cijfer 1, dat vanuit een helikopter op beeld werd vastgelegd.

Meer op rtlnieuws.nl:

`