Ga naar de inhoud
Nederland

'Dood Ivana Smit moet worden behandeld als misdrijf': detective klaar met onderzoek

Ivana Smit, eind vorig jaar omgekomen in Kuala Lumpur. Beeld © EIGEN FOTO

De privédetective die was ingeschakeld door de nabestaanden van Ivana Smit, heeft zijn onderzoek naar de dood van het 18-jarige model afgerond. Smit kwam eind vorig jaar onder raadselachtige omstandigheden om het leven in Maleisië.

Volgens de privédetective moet het overlijden van Smit worden behandeld als een misdrijf. Zijn onderzoeksrapport wordt vandaag overgedragen aan de Nederlandse en Maleisische autoriteiten.

ZIE OOK: Privédetective: dood Ivana Smit zeker geen ongeluk

Het rapport wordt niet vrijgegeven, zegt Sébas Diekstra, advocaat van de nabestaanden. "In het belang van onderzoek worden details uit het onderzoeksrapport voorlopig niet bekendgemaakt. Het rapport bevat ook privacygevoelige informatie en mogelijk zelfs daderkennis", zegt hij.

Ivana Smit kwam in december om het leven na een val van de twintigste verdieping. Ze kwam terecht op een balkon. Na een avondje stappen was Smit meegegaan met een Amerikaans echtpaar.

Tragisch ongeluk

De politie in Maleisië ging na haar dood uit van een tragisch ongeluk. De familie geloofde dat niet en schakelde privédetective Mark Williams-Thomas in. Uit onderzoek van forensisch patholoog Frank van der Goot bleek dat ze al verwondingen moet hebben gehad voor haar val. Het Openbaar Ministerie (OM) begon eind december een oriënterend onderzoek naar de dood van Smit. 

Dood model Ivana geen ongeluk:

Een Britse prive-detective die de dood van het Limburgse model Ivana Smit onderzoekt, is er zeker van dat haar dood geen ongeluk was.