Ga naar de inhoud
Nederland

Baudet wil net als Wilders niet meedoen aan verkiezingsdebat

Thierry Baudet en Alexander Pechtold Beeld © ANP

Thierry Baudet van Forum voor Democratie (FVD) laat vrijdag het verkiezingsdebat op Radio 1 aan zich voorbijgaan. Hij zou daar in debat gaan met D66-leider Alexander Pechtold.

Ze zouden discussiëren over de stelling ‘voor discriminatie is geen plek in onze gemeenten'. Baudet zegt het hiermee volledig eens te zijn. Hij schrijft op de website van FVD dat de stelling 'slechts bedoeld is om tot in den treure met uit de context gehaalde citaten van jaren geleden allerlei idiote verwijten en verdachtmakingen te uiten'.

Pechtold: Baudet discrimineert

Eerder liet PVV-leider Geert Wilders al weten niet aan het radiodebat in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart te willen meedoen.

Pechtold herhaalde na de afzegging nog eens dat hij vindt dat Baudet discriminerende uitspraken heeft gedaan. "Als hij meent dat hij dat niet doet, moet hij zich durven verdedigen in het politieke debat met een stelling die hier precies over gaat. Met zijn afzegging houdt hij zijn uitspraken overeind."

Kamerleden: Waar is Thierry Baudet?

Thierry Baudet werd politicus van het jaar. Met zijn Forum voor Democratie zorgt hij voor reuring in de politiek en hij stijgt in de peilingen. Maar zijn politieke tegenstanders hebben kritiek op zijn afwezigheid in de Tweede Kamer.

Meer op rtlnieuws.nl: