Nederland

Vrienden Orlando halen 33.000 euro op voor 'beste afscheid ooit'

02 maart 2018 09:32 Aangepast: 03 maart 2018 09:06
Het lichaam van Orlando werd maandagavond gevonden in de Haagse wijk Ypenburg.

De vrienden van de 17-jarige Orlando, wiens dode lichaam maandagavond na een vermissing van een week werd gevonden in het water in de Haagse wijk Ypenburg, hebben ruim 33.000 euro ingezameld voor zijn begrafenis. Daarmee willen ze hem 'het beste afscheid ooit' geven.

De vrienden van Orlando zijn aangedaan door het verlies. Op een website haalden ze de afgelopen dagen geld op om Orlando een afscheid te geven op 'zijn manier en in zijn stijl'.

ZIE OOK: Omstandigheden rond dood Orlando een raadsel, geen verdachte in beeld

"Uw vrijgevigheid zal ons helpen onze droom waar te maken: afscheid nemen van Orlando zoals wij dat willen en op een manier waarop hij zelf ook trots geweest zou zijn."

Oma uit Suriname

Doel van de doneerpagina was 33.000 euro. Dat bedrag is vanochtend al, na slechts enkele dagen, gehaald. Met het bedrag worden een kist, een grafsteen, een begraafplaats, rouwvervoer, eten en drinken rond de begrafenis en een feest betaald.

Ook worden 1000 gele ballonnen in de lucht gelaten. Volgens Omroep West laten ze met het opgehaalde geld ook de oma van Orlando uit Suriname overkomen voor de uitvaart.  

Orlando werd vermist sinds zondag 18 februari. Hij had een afspraak via een dating-app en kwam daarna niet meer thuis in Rotterdam. Zijn lichaam werd maandagavond opgedoken nadat de politie een melding had binnengekregen via Meld Misdaad Anoniem. Onbekend is hoe en waardoor Orlando in het water is terechtgekomen.

Schoolgenoten herdenken Orlando: 'Hij liep altijd stralend het schoolplein op'

"Hij was echt het zonnetje op het plein." Schoolgenoten van de 17-jarige Orlando komen vandaag samen om hem te herdenken.

Meer op rtlnieuws.nl:
Anonieme tip leidde politie naar lichaam Orlando (17)

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore