Nederland

Anonieme tip leidde politie naar lichaam Orlando (17)

01 maart 2018 20:23 Aangepast: 02 maart 2018 09:52
Bloemen bij de vindplaats van Orlando Boldewijn. Beeld © ANP

De politie werd door een anonieme tip op het juiste spoor gezet in de zoektocht naar Orlando Boldewijn. Het lichaam van de 17-jarige jongen werd maandagavond in de Haagse wijk Ypenburg door duikers uit het water gehaald.

De politie vraagt mensen die hebben gevist of gevaren bij het Böttgerwater om zich te melden. Zij hebben mogelijk informatie die het rechercheteam verder kan helpen bij het onderzoek. "Ieder detail, hoe klein ook, kan helpen", zegt de politie.

Afspraak via een dating-app

Orlando werd vermist sinds zondag 18 februari. Hij had een afspraak via een dating-app en kwam daarna niet meer thuis in Rotterdam. Zijn lichaam werd maandagavond opgedoken nadat de politie een melding had binnengekregen via Meld Misdaad Anoniem. Onbekend is hoe en waardoor Orlando in het water is terechtgekomen.

De politie heeft nog geen idee hoe zijn laatste uren eruit zagen. Er is volgens de politie 'nadrukkelijk nog geen verdachte in beeld'. Er wordt sectie verricht op het lichaam.

Schoolgenoten herdenken Orlando: 'Hij liep altijd stralend het schoolplein op'

"Hij was echt het zonnetje op het plein." Schoolgenoten van de 17-jarige Orlando komen vandaag samen om hem te herdenken.
RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore