Nederland

A12 bij Den Haag dicht door gesprongen leiding: 'Water komt met bakken naar beneden'

01 maart 2018 06:53 Aangepast: 01 maart 2018 08:59
De Utrechtsebaan is veranderd in een ijsbaan. Beeld © Regio15

De Utrechtsebaan (A12) in Den Haag is afgesloten omdat een waterleiding is gesprongen. Het water op de weg bevriest.

"Het water komt met bakken naar beneden vanaf de viaducten", laat Rijkswaterstaat weten. "Het is min 8 graden, op de weg liggen water en ijs en er hangen ijspegels.'' Hoe lang de afsluiting gaat duren kon de woordvoerder niet zeggen, mogelijk nog uren. Het verkeer kan omrijden via de Sijtwendetunnel (N14) in Leidschendam-Voorburg.

Om het ijs weg te krijgen wordt een Lava Storm ingeschakeld. Dat is een speciaal voertuig dat het ijs met heet pekelwater kan oplossen. 

Bekijk hier de beelden:

Om het ijs weg te krijgen wordt een Lava Strom ingeschakeld: een speciaal voertuig dat ijs met heet pekelwater kan oplossen.

IJsvorming

Ook bij de Heinenoordtunnel (A29) had het verkeer te maken met ijsvorming. Richting Rotterdam waren volgens ANWB en de VerkeersInformatieDienst (VID) twee rijstroken afgesloten. Inmiddels zijn die weer open.

Door vorstschade aan het asfalt is op de A16 bij de Van Brienenoordbrug maar een van de drie rijstroken beschikbaar. "Dat blijft zo tot 08.00 uur, daarna zijn alle rijstroken weer beschikbaar maar dan geldt wel een maximumsnelheid van 70 kilometer per uur'', zegt de woordvoerder van Rijkswaterstaat.

`