Nederland

Omstandigheden rond dood Orlando een raadsel, geen verdachte in beeld

27 februari 2018 17:20 Aangepast: 07 maart 2018 08:55
Orlando werd maandagavond dood gevonden in de Haagse wijk Ypenburg. Beeld © Politie

De politie heeft nog geen idee hoe de laatste uren van Orlando Boldewijn eruit zagen. Het lichaam van de zeventienjarige jongen, die ruim een week vermist was, werd maandag in het water gevonden in de Haagse wijk Ypenburg.

Orlando had een afspraak via een dating-app en kwam daarna niet meer thuis in Rotterdam. Er is volgens de politie 'nadrukkelijk nog geen verdachte in beeld'. Om meer duidelijkheid over zijn dood te krijgen deelt de politie flyers uit in de omgeving en zijn zogenoemde stoepborden neergezet, waarmee getuigen wordt gevraagd zich vooral te melden.

Cruciaal

"De kleinste details kunnen cruciaal zijn in een onderzoek als dit'', aldus Dirk Roest die het politieonderzoek leidt. "Het is ons nog onduidelijk wat er met de jongen is gebeurd sinds zondag einde van de dag en aan welk scenario we moeten denken.'' Onbekend is ook hoe en waardoor Orlando in het water is terechtgekomen. Er wordt sectie verricht op het lichaam.

De wake die vanavond voor Orlando zou plaatsvinden bij het Böttgerwater, vlakbij de plek waar de jongen werd gevonden, gaat niet door. De politie is daar nog bezig met sporenonderzoek. In plaats daarvan zijn belangstellenden welkom in de cafetaria van theater de Vaillant in Den Haag, om 18.00u. Over een paar dagen zal er ook een herdenking in Ypenburg zijn.

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore