Nederland

Gevonden lichaam is van vermiste Orlando (17)

26 februari 2018 22:05 Aangepast: 26 februari 2018 22:51
Beeld © RTL Nieuws

Het lichaam dat de politie heeft gevonden in het Böttgerwater in de Haagse wijk Ypenburg, is van de vermiste Orlando Boldewijn (17).

Dat meldt de politie Rotterdam.

De politie was na een tip op een specifieke plek in het Bottgerwater gaan zoeken naar de 17-jarige. Een woordvoerder laat weten dat het lichaam wordt onderzocht om te kijken waaraan hij is overleden. "Dus we weten nu nog niet of er sprake is van een misdrijf."

De plek waar Orlando gevonden is, wordt vannacht bewaakt. "We gaan morgen daar ook nog onderzoek doen, om te kijken hoe het komt dat hij in het water terecht is gekomen."

Mobiele telefoon

Orlando Boldewijn verdween op 18 februari na een afspraak in Den Haag. Sindsdien was er niets meer van hem vernomen.

De jongen had een afspraak via een dating-app en kwam daarna niet meer thuis. De politie heeft de man gesproken met wie Boldewijn had afgesproken en die gaf aan dat hij Boldewijn na hun ontmoeting heeft afgezet op de Böttgerwater. Daarom zochten duikers op die locatie.

Eerder vertelde een goede vriendin van Orlando, Noha, aan RTL Nieuws hoe moeilijk de vermissing voor haar was. Ze beschreef Orlando als iemand die 'heel veel' gaf om anderen.

'Orlando gaf veel om andere mensen'

Noha, een goede vriendin van Orlando, vertelde eerder aan RTL Nieuws hoe moeilijk de vermissing voor haar was.
RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`