Ga naar de inhoud
Nederland

Datingsite voor gehandicapten: 'Het leek soms alsof ik een buitenaards wezen was'

Michel Schniedewind (40) is een datingsite voor gehandicapten gestart.

De spastische - en romantische - Michel Schniedewind (40) lukt het maar niet om de ware liefde te vinden. Daarom is hij voor zichzelf en voor vele andere gehandicapten een datingsite gestart. Want: "Iedereen is op zoek naar een beetje liefde."

Michel is 40 jaar en zit vanwege zijn spasme in een rolstoel. Hij liep zijn handicap op door zuurstoftekort bij zijn geboorte. Hij heeft een wens: zijn grote liefde vinden, met wie hij de rest van zijn leven kan delen.

Dat valt niet mee. Helemaal niet als je gehandicapt bent. "Ik heb nog nooit een relatie gehad'', vertelt hij. Michel probeerde wel van alles. Hij hopte van de ene naar de andere datingsite. "Maar vanwege mijn spasme lieten mensen me vaak links liggen. Soms leek het wel alsof ik een buitenaards wezen was." 

Nepprofielen

Er zijn wel een paar datingsites voor gehandicapten, maar daar mankeert eigenlijk altijd wel wat mee. "Of ze zijn heel duur, of er zitten heel veel nepprofielen op."

Daarom is Michel samen met zijn goede vriendin Marloes de Heer een nieuwe site gestart. Een datingsite speciaal voor gehandicapten: dating-voor-gehandicapten.  Michel en Marloes zijn zwemmaatjes en sinds een jaar goed bevriend. "Ik ben zelf gelukkig in de liefde", vertelt Marloes. "Maar ik gun dat Michel en vele anderen ook", vertelt Marloes.

Miniatuurvoorbeeld

Michel speelde al jaren met het idee om een datingsite op te starten.

Liefde of vriendschap

De site dating-voor-gehandicapten is nu twee weken in de lucht. De eerste mensen hebben zich al aangemeld. "Mensen met én zonder handicap kunnen zich aanmelden", verduidelijkt Michel. "Maar we willen vooral mensen met een handicap helpen. Mensen kunnen duidelijk aangeven wat ze willen: een gezellig date, echte liefde, of een vriendschap voor gezellige uitjes."

De eerste maand registreren is gratis. Daarna betalen leden 22,95 euro per half jaar. 

Zo veel mogelijk liefdes

Miniatuurvoorbeeld

Michel staat er zelf ook op. Een date is er nog niet. "Maar ik hoop binnenkort dat dat gaat lukken als onze site groter wordt." Want dat is het doel: zo groot mogelijk worden.

Facebook gooide overigens roet in het eten, vertelt Marloes (kleine foto rechts). "Daar mogen we nog niet op adverteren. Onze site zou discriminerend zijn. Een domper." Maar het tweetal zet door. "We zijn nog met Facebook in onderhandeling. We willen zoveel mogelijk bekendheid genereren." Want: "Hoe meer leden, hoe groter de kans op mooie liefdes." 

Michel besluit: "We willen zoveel mogelijk mensen bij elkaar brengen. En als ik zelf de liefde vind, ga ik er ook echt wel mee door."

Meer op rtlnieuws.nl
'Nederland moet meer doen voor gehandicapten'