Nederland

Politie maakt zich zorgen om vermiste Orlando (17)

25 februari 2018 15:16 Aangepast: 25 februari 2018 15:55
Orlando Boldewijn. Beeld © Politie

De zeventienjarige Orlando Boldewijn is al een week vermist. De politie maakt zich inmiddels ernstig zorgen om de jongen, die op de dag van zijn verdwijning een internetdate had met een man. De politie heeft al met de man gesproken.

Deze twintiger vertelde dat hij Orlando na hun ontmoeting zondagavond heeft afgezet op de Böttgerwater in de wijk Ypenburg in Den Haag. "Volgens de man zou Orlando vanuit hier richting Rotterdam vertrekken. Sindsdien ontbreekt elk spoor", schrijft de politie op Facebook. De politie gaat vanavond flyeren in de buurt van de plek waar hij voor het laatst gezien is.

Geen cameratoezicht

Er zijn geen concrete aanwijzingen voor, maar de politie houdt er na een week uitgebreid onderzoek rekening mee dat hem iets iets overkomen. Wat het onderzoek bemoeilijk is dat de Böttgerwater in Den Haag niet is voorzien van cameratoezicht.

De politie roept mensen die iets weten op zich te melden: "Ook buurtonderzoek in deze straat en het uitkijken van andere camerabeelden in de omgeving heeft vooralsnog geen resultaat opgeleverd. De politie is daarom naarstig op zoek naar getuigen. Wie heeft Orlando zondag nog gezien in Den Haag, in het openbaar vervoer of in Rotterdam? Ook wil de politie graag weten of hij dan in het gezelschap was van iemand.

Vermiste mensen sneller te vinden met slimme zoekapp:

De Nederlandse politie wil bij zoekacties beter en gecoördineerder samenwerken met burgers.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore