Nederland

Donderdag wordt bitterkoud: gevoelstemperatuur -17

25 februari 2018 07:31 Aangepast: 05 maart 2018 23:32
De komende week wordt het erg koud. Beeld © ANP

Het venijn zit deze winter in de staart. De komende dagen zorgt een stevige oostenwind voor de aanvoer van koude lucht, daardoor daalt de temperatuur. Woensdag en donderdag worden naar verwachting het koudst. Door de gure oostenwind voelt het als -17 graden.

Vanochtend vriest het nog een paar graden, maar vanmiddag loopt de temperatuur op tot boven het vriespunt, meldt Buienradar. Door de wind uit het oosten tot noordoosten voelt het schraal aan.

Morgen wordt het overdag nog net wat kouder. In het noordelijk kustgebied kan een sneeuwbuitje vallen. Dan ook zorgt de wind ervoor dat het kouder aanvoelt dan het echt is.

Zo koud is het nu:

IJsdagen

De dagen erna krijgen we de koudste periode van deze winter. Er zijn perioden met zon, maar met name dinsdag is er ook wat bewolking. De temperatuur gaat verder omlaag, woensdag en donderdag zijn ijsdagen: dan vriest het de hele dag. In de nacht wordt het dan -6 tot -10 graden.

ZIE OOK: Bijzonder weerfenomeen door kou in Rusland

Wie donderdagochtend naar buiten gaat, moet zich goed kleden tegen de kou. Door de gure wind wordt er een gevoelstemperatuur van -17 verwacht. Vanaf vrijdag wordt het iets minder koud, daarna is er kans op neerslag.

IJsupdate: 'Pas op! IJs voorlopig nog niet dik genoeg' 

Dat het nu vriest, betekent nog niet dat er meteen geschaatst kan worden.

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore