Nederland

Rode Kruis waarschuwt met auto reizende wintersporter: neem deken en voedsel mee

23 februari 2018 10:18 Aangepast: 05 maart 2018 01:01
Barre omstandigheden op de wegen vanwege de 'Russische Beer'. Beeld © ANP

Het Rode Kruis waarschuwt Nederlanders die vandaag en morgen vertrekken naar wintersportgebieden in Zwitserland, Frankrijk en Oostenrijk om zich goed voor te bereiden op mogelijke files.

Reizigers met de auto moeten extra voorzorgsmaatregelen nemen. De wintersporters doen er goed aan om voldoende eten, drinken en dekens in de auto mee te nemen, voor het geval zij lang in de file komen te staan in de kou.

Ook in Nederland

En dat is niet onaannemelijk want er wordt grote drukte verwacht op de wegen. Vooral in de vakantielanden zelf.

ZIE OOK: Bibberen op de pistes: als het zelfs voor de wintersport te koud wordt

De waarschuwing geldt niet alleen voor mensen die op wintersport gaan, maar ook voor mensen in Nederland. Want vanwege de 'Russische Beer' wordt het ook in Nederland koud. Daarom is het hier ook handig om de juiste spullen mee te nemen in de auto.

Maatregelen

Uit eerder onderzoek van het Rode Kruis bleek dat 80 procent van de reizigers die met de auto vertrekt als het extreem koud is geen extra eten meeneemt, 60 procent vertrekt zonder drinken.

Naast het meenemen van een goede deken, voldoende eten en drinken en een paar waxinelichtjes, is het verstandig om met voldoende brandstof op reis te gaan. Daardoor zijn lange files te overbruggen. Ook het slim om de telefoon voor de reis goed op te laden.

Koud? Hier is het pas koud:

In Siberië zijn ze wel wat gewend, maar deze temperaturen zijn zelfs daar extreem. Kinderen mogen niet meer naar school.

Meer op rtlnieuws.nl:
Dit weekend op wintersport? Houd rekening met file en extreme kou

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore