Nederland

Daantje krijgt tóch geld terug voor aangepast stoepje dat er nooit kwam

23 februari 2018 07:02 Aangepast: 23 februari 2018 15:13
Daantje Tazelaar bij haar stoep, ze wilde dezelfde inrit als de buren. Beeld © Eigen foto.

1220 euro. Dat bedrag moest Daantje Tazelaar van de gemeente Eindhoven betalen voor de afgewezen aanvraag van een in- en uitrit bij haar huis. Balen natuurlijk, maar gisteren kreeg ze goed nieuws: de gemeente betaalt een deel van het geld terug.

De gemeente stuurde Tazelaar een rekening van 1220 euro aan gemeentelijke leges. Vorige week deed ze haar verhaal bij RTL Nieuws. Ze diende een bezwaarschrift in en hoopte in ieder geval een deel van de kosten terug te krijgen.

ZIE OOK: Daantje wilde van de stoep een inrit maken, 'nee' van gemeente kost 1220 euro

"Woensdag kreeg ik een brief van de gemeente. Ze hadden mijn bezwaarschrift ontvangen. Gisteren had ik een gemiste oproep en die bleek van de gemeente te zijn. Ik dacht nog, dat kan niet de uitspraak zijn, dat is te snel", vertelt Tazelaar.

Beleidsmatige verklaring

De man aan de andere kant van de lijn wist inderdaad niets van het bezwaarschrift. Maar de medewerker van de gemeente, die naar aanleiding van het verschenen artikel contact opnam met Tazelaar, had wel goed nieuws. "Hij kwam met een beleidsmatige verklaring voor de leges. Maar uiteindelijk bleek dat de gemeente het bedrag toch ook wel wat hoog vond. Zo'n bedrag voor een afgewezen aanvraag van een inrit, dat ging ze wat te ver. Ze willen 75 procent van het bedrag teruggeven."

Enorme meevaller

Tazelaar is er, vanzelfsprekend, heel blij mee. "Ik was er niet meer vanuit gegaan. Dat geld zie ik nooit meer terug, dacht ik. Dus dit is een enorme meevaller."

75 procent van het betaalde bedrag krijgt Tazelaar sowieso terug, maar misschien zit er nog meer in. De gemeente doet later nog een uitspraak over de resterende 25 procent op basis van het officiële bezwaarschrift.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore