Nederland

3000 reizigers missen vlucht door staking Transavia

19 februari 2018 17:01 Aangepast: 19 februari 2018 18:35
Reizigers bij balie Transavia op Schiphol (archieffoto). Beeld © ANP

Door de staking bij Transavia kunnen 3000 reizigers vandaag niet vliegen. Vliegtuigen van Transavia bleven tussen 6 uur 's ochtends en het middaguur op de grond staan. Daardoor werden 30 vluchten geannuleerd.

Volgens Transavia zijn door de actie in totaal 12.000 reizigers getroffen. De vliegmaatschappij kan 9000 van hen vandaag nog op de plaats van bestemming krijgen, maar 3000 reizigers dus niet. 

Vlucht geannuleerd? Hier heb je recht op

Reizigers zijn de dupe van de staking bij Transavia. Presentator Peter van Zadelhof legt uit waar gedupeerde reizigers recht op hebben.

Omboeken

"Wij hebben duizend passagiers omgeboekt, wat betekent dat ze op een andere dag vliegen", zegt een woordvoerder. "Voor tweeduizend passagiers kijken we nog naar een oplossing." Transavia-piloten staakten vanwege een al maanden durend conflict over een nieuwe cao. Dertig geplande vluchten op Schiphol, Rotterdam en Eindhoven werden geannuleerd of liepen vertraging op.

ZIE OOK: Staking kost Transavia ruim 5 miljoen aan claims

Transavia heeft van de pilotenvakbond VNV nog niet gehoord of er meer stakingen op stapel staan. Directeur Mattijs ten Brink van Transavia zei eerder 'teleurgesteld' te zijn dat passagiers de gevolgen van het conflict ondervinden. De VNV zegt dat het Transavia nu wel duidelijk is dat het ze menens is.

Staking Transavia dupeert reizigers

Vandaag lange rijen voor de Transavia-balie op op Schiphol.