Ga naar de inhoud
Nederland

Bergsma beschuldigt Kramer van lekken matchfixingverhaal Adema

Jorrit Bergsma beschuldigt Sven Kramer van het lekken van de poging tot matchfixing van Jillert Anema.

Ruzie in het Nederlands olympisch schaatsteam. Jorrit Bergsma beschuldigt Sven Kramer van het lekken van de poging tot matchfixing van Jillert Anema om hem uit balans te brengen. "Hij is de enige die hier baat bij heeft", zegt Bergsma tegen verslaggever Marcel Maijer.

Het matchfixingsverhaal kwam vanochtend naar buiten via de Volkskrant. Anema heeft de Nederlandse schaatsers via Arie Koops, toenmalig bondscoach van de Nederlandse achtervolgingsploeg, tijdens de Spelen in Sotsji in 2014 het verzoek gedaan in de eerste ronde tegen Frankrijk rustig aan te doen.

ZIE OOK: NOC*NSF bevestigt en betreurt matchfixingzaak-Anema

Een afgang tegen het sterke Oranje zou misschien ten koste zou gaan van de financiële middelen voor het Franse schaatsen.

Af te sluiten

Ted-Jan Bloemen won de 10 kilometer. De Nederlandse Canadees liet de grote favoriet Sven Kramer achter zich, die naast een medaille greep. Bergsma werd tweede, de Italiaan Nicola Tumolero pakte het brons.

Bergsma zegt tegen Maijer dat hij heeft geprobeerd zich af te sluiten door de ophef rond het matchfixingsverhaal. "Ik heb geprobeerd me af te sluiten. Het is hoe het is. Ik heb geprobeerd me niet uit balans te laten brengen. Het zijn de Olympische Spelen, de verschillen zijn klein. Er wordt geprobeerd mensen uit balans te brengen. Het is wel heel frappant dat het vandaag naar buiten komt."

Bergsma zegt dat 'het best zou kunnen uit de hoek van Kramer'. "Hij is de enige die hier baat bij heeft. Dit lijkt me wel duidelijk. Het is niet de eerste keer dat deze dingen gebeuren, dus uit deze hoek komt het wel."

De mooiste beelden van de 10 kilometer

Opnieuw is Sven Kramer er niet in geslaagd de olympische 10 kilometer te winnen.

Meer op rtlnieuws.nl:
Bloemen wint 10 kilometer, Kramer grijpt naast medaille

Bron: RTL Nieuws