Nederland

Politie pakt leider motorclub No Surrender op in Zeeland

14 februari 2018 07:35
Beeld © ANP

Een van de leiders van motorclub No Surrender is in zijn woning in Hulst gearresteerd. De 41-jarige man wordt er samen met voorman Henk Kuipers van verdacht leiding te geven aan een landelijk opererende criminele organisatie.

De politie doorzoekt momenteel de woning van de 41-jarige Zeeuw, zijn bedrijf en een café waar clubavonden van No Surrender worden gehouden. De politie hoopt bewijsmateriaal te vinden en informatie te kunnen verzamelen over criminele activiteiten 'in georganiseerd verband'.

Mishandeling en afpersing

No Surrender zou onder meer geweldsdelicten hebben gepleegd en verdovende middelen hebben gehad en verhandeld. Meer arrestaties worden niet uitgesloten.

Kuipers werd al in december opgepakt op verdenking van zware mishandeling, afpersing, bedreiging, diefstal met geweld en valsheid in geschrifte. Daar komt nu leiding geven aan een criminele organisatie bij.

 
Miniatuurvoorbeeld

No Surrender-voorman Henk Kuipers

Eerder werd bekend dat Kuipers volgens het Openbaar Ministerie werkte als een soort incassobureau, inclusief bedreigingen in clubkleren. Het OM bekijkt de mogelijkheden om No Surrender te verbieden.

`